2018. május 10., csütörtök

Spárgás, brokkolis cavatelli

Mondjuk úgy, hogy beleszerettem ebbe az ételbe, pedig semmi bonyolult nincs benne, egyszerűen csak könnyű, zöld és jóízű. Lehet variálni borsóval, babbal is el tudom képzelni, de ez a brokkoli-spárga duó nekem nagyon bejön.

Kép: pixabay.com


Hozzávalók: 
25 dkg cavatelli tészta
egy csomag zöldspárga
néhány brokkoli rózsa
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
só, bors
1 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán sajt
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A cavatelli kifőzéséhez sós vizet forralok. A tészta persze lehet bármilyen, spagetti, tagliatelle, de akár gnocchi is. A tejszínt felforralom, sózom, borsozom, és beledobom a félbe vágott gerezd fokhagymát. Mikor kicsit besűrűsödött, reszelek bele parmezánt, a fokhagymát pedig eltávolítom.
A tésztát odateszem főni, majd a főzési idő (nekem ez 11 perc volt) vége előtt  5 perccel beledobom a vízbe a meghámozott spárgák felkarikázott szárát és a brokkolit, majd 2 perccel a vége előtt a spárgafejeket is.
Leszűröm a tésztát és a zöldségeket, beleforgatom a forró tejszínbe. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, korrigálom az ízeket sóval, borssal, kap egy kevés reszelt citromhéjat, majd a tányéron még sok parmezánt.



1 megjegyzés: