2017. július 20., csütörtök

Konfitált kacsacomb

Az egyik nagy-nagy kedvencem. Nem kell, hogy tél legyen, bármikor meg tudom enni. Nyilván észszerűbb nyáron nem fűteni a konyhát órákig, de ha kacsacombról van szó, nem ismerek tréfát, vagy túl meleget.



Hozzávalók:
6 db kacsacomb
5 dkg só
1 tk frissen őrölt bors
3 ágacska friss kakukkfű
1 kg libazsír
Elkészítés:
A combokat megmosom, a tokokat, tollakat eltávolítom róluk, majd teljesen szárazra törlöm. A fűszereket összekeverem, a kakukkfüvet is belemorzsolom. Ezzel alaposan bedörzsölöm a húst, majd félreteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a sütőt 160 fokra előmelegítem. Abban a lábasban, tepsiben, amiben a húst sütöm majd, felmelegítem a zsírt. Nem kell persze, hogy tűzforró legyen, de ne is hideg zsírra tegyük a kacsát. A húst szárazra törlöm, majd a darabokat elhelyezem a sütőedényben. Figyeljünk oda rá, hogy a combokat mindenhol ellepje a zsír!
A 160 fokos sütőben teszem, majd a hőfokot letekerem 150 fokra, és teljes puhulásig sütöm a combokat. Időnként ezt ellenőrizni kell egy  hústűvel. Nagyjából úgy két órát szokott igénybe venni a művelet.
Ha elkészült a sült, és minden comb puha, a frissen elfogyasztani kívánt darabokat grill fokozaton megpiríthatjuk, hogy ropogós legyen a bőre, a többit pedig a tárolásra szánt edénybe helyezzük, rászűrjük a zsírját, és hűvös helyre tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése