2017. február 26., vasárnap

Cajun csirke ananászos rizzsel


Ez a vacsora bizony igen jól sikerült! Unjuk már némileg a csirkéből készült családi fast foodot, meg a rántottat és a sültet is, de nincs mit tenni, szeretjük a csirkét, odafigyelünk a kalóriákra is, úgyhogy mindig új és új módot kell találnom a tálaláshoz. Szombaton verőfényes délelőtt sétáltam el a Vámház körútra cajun fűszerkeverékért, meg vettem egy doboz sült babot is, az ma fog debütálni ebédként.  Nem mintha a cajun fűszert nem lehetne otthon összekeverni, de az Ázsia bolt még mindig élményszámba megy...

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika
1 doboz kukorica konzerv
2 evőkanál cajun fűszerkeverék
25 dkg rizs
1 tyúkhúsleves kocka
2 db csirkemell filé
25 dkg darabolt ananász

Elkészítés:
A felforrósított olajba tegyük bele a kockákra vágott paprikát, a kukoricát, fél evőkanál fűszerkeveréket, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a rizst, öntsünk rá 7 dl vizet, morzsoljuk bele a húsleves kockát. Forraljuk fel, majd vegyük kis lángra, fedjük le az edényt, és lassú tűzön pároljuk 15 percig. A maradék fűszerkeverékkel dörzsöljük be a húsokat, egy kevés forró olajon 6-8 perc alatt süssük át a csirkemelleket. Az ananászt keverjük a rizshez, főzzük még 2-3 percig, ha kell, még sózzuk meg. Az elkészült rizs mellé tálaljuk a pirosra sütött húst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése