2017. január 21., szombat

Sajtos csiga

Még szilveszterre készült ez a csiga, úgy etette magát, hogy az rémes! Ne áltassuk magunkat, a laza 40 dkg vaj, meg a negyed kiló sajt korántsem teszi diétássá ezt a finomságot.


Hozzávalók :
50 dkg liszt
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csomag sütőpor
2 tojássárga
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
Sajtos töltelék:
25 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne egy kevés füstölt is)
15 dkg vaj

Elkészítés :
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk, és mindkét adagot téglalappá nyújtjuk. Minél vékonyabbra sikerül nyújtanunk a tésztát, annál jobb. A puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt sajttal, azt is kettéosztjuk, és megkenjük vele a kinyújtott téglalapokat, melyeket azután szépen feltekerünk, kicsit meg is lapogatjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órácskára hideg helyre tesszük, hogy a vaj megdermedjen benne. Végül a tekercseket 3-4 mm vastagon felszereteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Érdemes figyelni rá, és nem magára hagyni, mert igencsak hajlamos egy szempillantás alatt túlsülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése