2016. június 6., hétfő

Mary Berry sült csirkéje

Azért - is - jó a TV Paprikának dolgozni, mert munkám során nem fordulhat elő, hogy kedvenc szakácsaim sorozatáról lemaradjak, hiszen ha lemaradnék róluk, az azt jelentené, hogy nem végzem el a dolgom. Mary Berry a kedvenceim közé tartozik, imádom a műsorait, a könyveit. Ez a lapított sült csirke igazi adu ász, percek alatt elő lehet készíteni, sülni ugye magától sül, egyáltalán nem szokványos az íze, és egészen biztosan sikert aratunk vele.


Hozzávalók 4 főre:

1,2 kg csirke vagy egészben, vagy a család kedvenc darabjai: mell, comb, szárny, stb.
1 kg újkrumpli

A pác hozzávalói:

1 l narancslé
4 evőkanál szójaszósz
3 erezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
1 teáskanál kakukkfű
bors
2 evőkanál napraforgó olaj
1 púpozott evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

Állítsuk össze a pácot! Egy zárható vastag zacskóba öntsük a narancslevet, a szójaszószt, reszeljük bele a fokhagymát és a gyömbért, mehet bele a kakukkfű, só, bors és az olaj. Ebbe a pácba tegyük be a csirkét, zárjuk le a zacskót, és lehetőleg egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Másnap a csirkedarabokat rendezzük tepsibe, süssük 180 fokos süőben 25 percig. Ekkor vegyük ki a tepsit, egy kevés páclében keverjük el a  kukorialisztet, öntsük a csirkére, majd öntsük fel annyi páclével a húst, hogy félig ellepje a darabokat. Toljuk vissza a sütőbe még 15-20 percre, amíg szép piros nem lesz a csirke bőre, és a szaft be nem sűrűsödött alatta.
Héjában főtt újkrumplival tálaljuk, a tányéron bőségesen locsoljuk meg a szafttal a csirkét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése