2015. november 7., szombat

Chili con carnéval töltött krumpli

A boldog emlékű Wendy's gyorsétterem rövid magyarországi regnálásának pillanatait hozza vissza ez az étel. A Street Kitchen című műsor adta az ötletet, és mivel várakozott némi darált marhahús a hűtőben, már csak egy kis cheddar sajtot kellett beszerezni, no meg szép, nagy, egyforma krumplikat a piacról, és indulhatott a móka.



A chili con carne receptjét itt olvashatjátok.

Kell még személyenként egy termetes krumpli (20-25 dekás), némi olaj és só. A krumplikat alaposan sikáljuk meg, töröljük szárazra, majd ültessük sütőpapírral bélelt tepsire. Spricceljük meg olajjal, hintsük meg bőven sóval, és dörzsöljük át a krumplikat, egyenletesen eloszlatva így a sót a héjon. 200 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt sül készre.

Ha a krumplik megsültek, tegyük deszkára mindet, és ejtsünk mély, kereszt alakú vágást rajtuk, próbáljuk a hosszanti végein megnyomni, hogy a krumpli kinyíljon. Ha előbb sikítottunk fel az égési sérülés okozta fájdalomtól, mint ahogy a krumpli szétnyílt volna, segítsünk rá a műveletre mondjuk egy késsel, és nyissunk jó nagy rést a burgonyákon. Ebbe kanalazzuk - jó bőven - a chilit. Szórjuk meg reszeld cheddar sajttal, locsoljuk meg tejföllel, ha akadna otthon korianderünk, tépkedjünk rá néhány levélkét, ha nincs, elégedjünk meg a petrezselyemmel

Nagyon ütős kaja, személyenként egy krumpli mindenkinek elég lesz. A krumplit lehet másféle töltelékkel is variálni, mondjuk így.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése