2015. szeptember 4., péntek

Chia mag puding

Utálom a kifejezést, hogy super food, a világból lehet vele kikergetni. De ez a chia kifogott rajtam.

"A gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav aránya. A chia mag ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert. A Superfoods for Dummies szerzője azt írja, hogy mogyorós íze jól passzol a különböző ételekhez. Ráadásul képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is.  
(forrás: http://chia-mag.hu/)

Anyukám jó ideje eszi már reggelire, én meg szorgosan gondoskodom a chia utánpótlásról, de kipróbálni csak ma reggel sikerült. Előre szólok, először kisebb mennyiséget érdemes venni, mert simán el tudom képzelni, hogy kicsit kocsonyás, zselés állaga nem mindenkinek jön be. Nekem nagyon ízlik, állandó reggeli lesz, amíg csak van gyümölcs, amivel meg lehet koronázni.



Hozzávalók:

2-3 evőkanál chia mag
2 dl tej/rizstej/kókusztej/mandula tej
cukor/édesítőszer/nyírfacukor/eritrit/rizs szirup/juhar szirup
gyümölcs

Elkészítés:

Készísük el reggeli adagunkat előző este. A választott folyadékba keverjük bele a chiát, majd tegyük be a hűtőbe. Reggelre a szemek megduzzadnak, kocsonyássá válnak, felszívják a folyadékot. Ha akarjuk, ekkor édesítsük, adjunk hozzá gyümölcsöket, és fogyasszuk el.
Ha a gyümölcsöt összeturmixoljuk, úgy adjuk a pudinghoz, szépen megszínezhetjük az egyébként nem túl dekoratív ételt, sokkal étvágygerjesztőbb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése