2015. szeptember 5., szombat

Áfonyás, csokis muffin

Dugig a piac áfonyával, és bár tudom, nem olcsó, mégis érdemes belőle valamennyit betárazni a mélyhűtőbe. Nemcsak azért, hogy ilyen jó kis muffint lehessen majd sütni vele, mint ez itt, hanem hogy jusson majd a chia pudingba, a gyümölcstortára és a zabkásába is. Az áfonya tipikusan az a gyümölcs, aminek megéri jól utánanézni, nem az első helyen megvenni, mert akár ezer forintos különbség is lehet az árakban. 


Félbevágva kerültek a muffinok a tálra

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
150 ml tej
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília kivonat
15 dkg áfonya
5 dkg csokoládé

Elkészítés:

A vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, ez azt jelenti, hogy a sárga krémből egy sokkal világosabb árnyalatú, habos, könnyű krém válik. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd két-három részletben a térfogatnövelőkkel elkevert lisztet. Ha eddig robotgépet használtunk, a liszt belekeverését inkább már spatulával végezzük, hiszen a muffinok halála a túlkeverés. Elegyítsük el a masszában a lisztet, de ne akarjunk tökéletesen homogén anyagot. Végül adjuk hozzá az áfonyát és a csokoládét.
A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírt, két kanál segítségével töltsük meg a formákat, majd 170 fokos sütőben süssük 25-30 percig a muffinokat. Tűpróba javasolt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése