2015. augusztus 19., szerda

Töltött krumpli

Ősziesre fordult az időjárás, és azon nyomban eszembe jutott ez az étel. Télen szoktam igazából sütni, de most még paradicsom salsával, tejföllel épp a határmezsgyén mozgott a nyári és téli étel között. Ha elsőre készíti az ember, még kicsit pepecselősnek tűnik, de némi gyakorlatot szerezve pikk-pakk elkészül.


Hozzávalók:

közepes méretű krumplik, fejenként legalább egy darabot számoljunk
reszelt sajt
tejföl
bors
petrezselyemzöld
1 tojás (hacsak nem készítünk extrém mennyiséget, egy tojás elég szokott lenni)
paprikás szalámi vagy kolbász apróra vágva

Elkészítés:

A krumplikat megsikáljuk, héjukban megfőzzük. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd mindegyiket félbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy viszonylag kevés maradjon a héjban, de azért át se lyukasszuk azt. Egy tálba tesszük a kikapart krumplit, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a kolbászt/szalámit, a reszelt sajtot, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük a tojással a masszát, és csak annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon sűrű a töltelék.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük a burgonya csónakokat, és egy teáskanál segítségével megtöltjük őket.
15-20 perc alatt pirosra sütjük a krumplikat.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, krémsajttal, apróra vágott paradicsommal, melyet előzőleg a magjaitól megszabadítottunk, de jó mellé bármilyen savanyúság is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése