2014. október 10., péntek

Vincellér saláta

Ezt a receptet 2007-ben tettem közzé a feeblogos blogomon, és kis híján feledésbe merült, mígnem egy megírandó cikk kapcsán eszembe jutott. És még mindig pont olyan jó ez a végtelenül egyszerű saláta, mint hét éve volt.



Hozzávalók egy személyre:

25 dkg nagyon vékonyra szeletelt vörös káposzta
egy marék szőlő (mazochisták kimagozhatják)
5 dkg ementáli sajt, de jó kék sajttal vagy camembert-rel is
balzsamecet ízlés szerint
cukor
olaj
 
Elkészítés:


A sóból, a (2 evőkanál) balzsamecetből, (1 csapott evőkanál) cukorból és (3 evőkanál) olajból vinegrett mártást készítettem. Ráöntöttem a káposztára, alaposan átforgattam, majd egy éjszakára letakarva a hűtőbe tettem. Fogyasztás előtt rákockáztam a sajtot, belepotyogtattam a szőlőt, borsot tekertem rá, pötyögtettem rá néhány csepp szarvasgombás szőlőmagolajat, és lehetett is enni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése