2014. október 6., hétfő

Krémsajtos szőlősaláta

Tartozom egy vallomással. Én nem nagyon rajongok a szőlőért. A saszlaszerűeket ki nem állhatom, az Otellót se díjazom különösképpen, a külföldről importált óriás szeműeket néha meg-megkívánom, és be is habzsolok belőlük akár 6-7 szemet is. Ez az én szőlőfogyasztásom, szerintem egy évben nem teszi ki a fél kilót sem. De ez a recept simán rá tudna venni, hogy akár napi fél kilót is lenyomjak belőle, mivel azonban az egészségi állapotom ezt nem teszi lehetővé, csak időről időre bespájzolok egy-egy doboz krémsajtot a hűtőbe (most is várakozik ott egy, de a biztonság kedvéért nem vettem szőlőt hozzá:), hogy na, majd akkor ebből szőlősaláta lesz... aztán nem lesz. De bármikor lehetne, és a tudat megnyugtat.


Hozzávalók:

egy szép fürt szőlő leszemezve
125 gr Philadelphia natúr krémsajt
2 dl sűrű, zsíros tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál barna kristálycukor a tetejére
porcukor ízlés szerint (vagy esetleg méz, agave szirup, juharszirup)
dió vagy pekándió kissé megpirítva, durvára vágva

Elkészítés:

A tejfölt a krémsajttal és a porcukorral alaposan elkeverem, adok hozzá egy kevés vanília kivonatot. Beleforgatom a szőlőszemeket, behűtöm. Tálaláskor a felaprított dióval és a barna cukorral koronázom meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése