2014. június 27., péntek

Mascarponés villámdesszert



Jól bevált desszert nálunk ez a mascarponés édesség, olyan kevés alapanyag kell hozzá, hogy bármikor hadra fogható, ünnepekkor éppen úgy, mint este, amikor ránk tör a de-ennék-valami-édeset vágy. Nálam általában szokott itthon lenni egy-egy doboz mascarpone, úgyhogy bármikor össze tudom dobni ezt az édességet. Fagyasztott gyümölccsel is működik, keksz nélkül is működik, úgyhogy érdemes eltenni a receptet a Jolly Jokereink közé.

Hozzávalók:

25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
2 dl habtejszín
néhány darab édes keksz (nálam Győri Zabfalatok, natúr)
ízlés szerinti mennyiségű porcukor
gyümölcs

Elkészítés:

A tejszínt felverem kemény habbá, majd a porcukorral kikevert mascarponét hozzákeverem a habhoz. A kekszet összetördelem, vagy a késes aprítóval ledaráltatom, néhány evőkanálnyit egy kehely aljára rendezek, kanalazok rá a mascarpone krémtől, a tetejét pedig kirakom gyümölccsel. Néhány óra pihenés a hűtőben jót tesz neki.

Tejszínhab helyett készíthetjük natúr joghurttal is, úgy is nagyon finom. A keksz elhagyható, a kalóriatartalom anélkül is derekas...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése