2014. március 8., szombat

Gyors túrós sütemény

Kicsit még töröm a fejem, hogyan lehetne ennek a túrósnak változtatni az arányain, mert a sütemény egyszerű, gyorsan megvan és jóízű, az arányaival mégsem vagyok elégedett: túl sok a tészta a töltelékhez képest. De vajon töltelék-e ez a túró réteg a közepén egyáltalán? Ha nagyobb tepsiben sütöm, a túró még vékonyabb lesz, csak nedvesítő szerepet fog betölteni, amire igazán nagy szükség nincs is, hiszen a tészta egyáltalán nem száraz. A hozzávalókat (túró nélkül) szerintem nyugodtan használhatjuk majd amolyan potyogtatós süteménynek, amikor jönnek majd a jó kis bogyósok, az eper, málna, cseresznye, meggy. Szóval használja mindenki szája íze szerint, mert a recept jó.


Hozzávalók:

45 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 dl tej
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
mazsola
6-8 dkg porcukor

Elkészítés:

A cukrot a tojással alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezzel is elkeverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a masszához a tejet és a sütőporos lisztet. A túrót villával összetörjük, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát, végül ízesítjük a porcukorral. Ennek a mennyiségét mindenkinek az ízlésére bízom, hogy édesebben vagy pikánsabban szereti-e a túrókrémet.
A tészta felét simítsuk egy sütőpapírral bélelt normál méretű tepsibe, kanalazzuk rá a túrókrémet lazán, azt is oszlassuk el, hogy mindenhová jusson, majd fedjük be a maradék tésztával. 160 fokon tűpróbáig süssük. Amikor nem ragad massza a beleszúrt hústűre, kész a sütemény.



1 megjegyzés:

  1. Vittem a receptet, jól néz ki, imádom az ilyesmit, és ha 1 kg túróval csinálnánk, akkor vastagabb lenne a töltelékrész, nem???

    VálaszTörlés