2014. március 25., kedd

Édesburgonya krémleves

Ma reggel megengedtem magamnak 20 perc tévézést, mielőtt leülök dolgozni. Nem véletlen, hogy a TV Paprikára kapcsoltam, még néhány nap, és ez a tevékenység a munkámhoz fog tartozni. Egyébként is gyakorlatilag már szinte csak tematikus csatornákra kapcsolok, ha nagy ritkán megnyomom a távirányító gombját, ezek közül is a TV Paprika a favorit. És hát mostantól a lojalitás is hozzájuk fog kötni, hála istennek, ez nem esik majd nehezemre.
Szóval éppen Chuck Hughes kanadai tévészakács főzött az ő szabadnapján (Chuck's day off a műsor eredeti címe), és szerencsére pont ezt a levest kaptam el tőle, amihez minden volt is itthon. Báránykolbászt sajna nem tart a sarki hentes, úgyhogy azt nem tudtam elkészíteni...


Hozzávalók:

2 közepes, vagy nagyobbacska édesburgonya
1 nagy póréhagyma
olívaolaj
1,5 liter csirke alaplé
kisujjnyi friss gyömbér
só, bors
 
Elkészítés:

Az olívaolajat egy fazékban megmelegítjük, rádobjuk a közepes karikákra vágott póréhagymát - mehet bele a zöldebb része is -, és puhára pároljuk. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, puhítani kell, nem barnítani. Közben hámozzuk meg, kockázzuk fel az édesburgonyát, adjuk a hagymához. Öntsük fel a csirke alaplével, sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára a burgonyát. Végül botmixerrel pépesítsük a levest. Utolsó lépésként reszeljük bele a gyömbért, ne túl sokat, mert nem az a cél, hogy kimondottan csípős legyen a levesünk, hanem az, hogy a gyömbér aromája kellemesen melengessen. Chuck csodálatosra sütött póréhagymával és julienne-re vágott, sült burgonyával tálalta a levest, nekem erre most nem volt időm, úgyhogy pirított bagett karikákat fogok hozzá adni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése