2014. március 2., vasárnap

Csirkenyársak

Az egyik legmenőbb vacsora mifelénk. Van egy tulajdonsága, ami magasan kiemeli a többi étel közül: mindenki szereti. Ritkaság ez nálunk... Ad némi szabadságot is, mert lehet variálni a nyársra húzható dolgokat a szerint, hogy mit kedvelünk, mi van otthon. Tehát ha van csirke, és van bambusznyárs, indulhat a buli! Igazából elég gyorsan el is készül, a legtöbb időt a zöldségek darabolása viszi el, de az egy idő után az elkerülhetetlenül megérkező rutinnal szintén minimálisra redukálható.



Hozzávalók:

bambusznyárs
csirkemell filé
opcionálisan:  apró gomba
kelbimbó
lilahagyma
kaliforniai paprika
koktélparadicsom
édesburgonya (sokkal hamarabb puhul, mint a burgonya)
cékla
grill csirke fűszer

Elkészítés:

Bambusznyársat már akár nagyobb élelmiszerboltokban is lehet kapni, a Fackelmann gyártmánya tökéletes a célnak. Ezeket a nyársakat áztassuk be 20-30 percre vízbe.
A húst és a zöldségeket abriktoljuk megfelelő darabokra, húzzuk fel a nyársra. Készíthetünk személyre szabott nyársakat, aki nem kedveli a kelbimbót, az ő nyársán ne legyen az kötelező elem. Szórjuk meg a fűszerrel a nyársra húzott cuccokat. 
Egy nagyméretű serpenyőt kenjünk ki olíva olajjal, melegítsük föl, és fektessük bele a nyársakat. Forgassuk olyan ütemben, ahogy a nyársra húzott elemek sülnek-puhulnak-pirulnak. Hasznos ilyenkor egy lapátkanál, amivel lenyomkodhatjuk a serpenyővel nem feltétlenül érintkező darabokat, hogy azok is megsüljenek.
Sült krumplival, rizzsel, salátával kiváló, de köretnek éppenséggel a nyársra húzott zöldségek is megfelelnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése