2014. január 31., péntek

Amerikai palacsinta

1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először drága barátnőmnél látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog. Bár már régen nem kérek meg ismerősöket, hogy hozzanak előre bekevert port nekem a ShopRite-ból, és Aunt Jemima és másnak árulja a készítményeit. Na de 1993-ban még ki a fene gondolta, hogy amerikai palacsintát nemcsak porból lehet készíteni, amihez vizet kell adni? :)




Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
egy csipet szódabikarbóna
egy csipet só
3 dl tej
1 közepes tojás

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót egy keverőtálba mérek, közepébe ütöm a tojást, és egy löttyintésnyi tejet. Elkezdem homogénné keverni a masszát, a tejet folyamatosan adagolom hozzá. Percek alatt szép, sima tésztát kapunk. Néhány percig hagyjuk pihenni, addig keressünk elő egy megfelelő méretű teflonos serpenyőt, készítsük ki az olajat. A serpenyőt forrósítsuk fel, öntsünk bele egy evőkanálnyi olajat, majd kis merőkanállal szedjünk a tésztából a forró olajba. Mérsékeljük a hőt alatta, és süssük addig az egyik oldalát, amíg sok buborék nem kezd el megjelenni a tésztában. Ekkor megfordíthatjuk a palacsintákat, és a másik oldalukat is süssük szép aranybarnára.

Tálalhatjuk gyümölccsel, tejszínhabbal, golden sziruppal, juharsziruppal, vagy bármi rémesen egészségtelen, édes cuccal. Hisz az amerikai palacsinta lényege nem a szuper egészségesség, hanem a kényeztetés...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése