2013. szeptember 30., hétfő

Firenzei anzix

4 napot volt alkalmunk Firenzében tölteni a fiammal abból az alkalomból, hogy nyáron lediplomázott, és szakdolgozatát Firenze XV. századi építészetéből írta. Tudom, jobb lett volna, ha a dolgokat megírása előtt látja a várost, de szerintem így sem panaszkodik, hogy kvázi diploma ajándékként utaztunk el. 
Megmondom őszintén, a legeslegnagyobb vonzerő eleinte az időjárás volt, hogy a szeles, szürke, esős Pestről elutazhatunk a 27-30 fokos Olaszországba. Az utazás előtt napokkal már csak ez tartotta bennünk a lelket, bennem különösen, mert az utazás előtt annyi munkám volt, ami két embernek is bőven elég lett volna, nem még egynek.
Úgyhogy egy kellemes hétfő reggelen repülőre ültünk, és meg sem álltunk Pisáig, ez volt ugyanis az a desztináció, ahová megfizethető áron vitt el egy légitársaság. Ha egyenesen Firenzében szálltunk volna le, jegyünk éppen háromszor annyira került volna, mint így. Az a 60 perces buszozás bőven belefért még, amíg átgurultunk, ráadásul a reptéri járat igen baráti áron, már-már elgondolkodtatóan olcsón szállított minket.
Első utunk még bőrönddel a kezünkben a Dómhoz vezetett, amit aztán a következő napokban sem voltunk képesek megunni. Néztük és fotóztuk jobbról, balról, illetve felülről.










Természetesen minden látnivalót megcsodáltunk, mindről mutatok majd képeket is, és persze ettünk is, ha nem is Michelin-csillagos éttermekben... Jártam vásárcsarnokban is, nagy élmény volt. Képek ott is készültek, hamarosan mutatom őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése