2014. június 8., vasárnap

Kevert gyümölcsös sütemény


Eredeti recept: hedonism.hu


A legjobb nyári sütemény, ezt bizton állíthatom. Jó tulajdonságai a következők:

1. Egy óra alatt elkészül összeállítástól a készre sülésig
2. Egy, azaz egy darab keverőedényben elkészíthető, plusz a tepsi, azért ez sem mindennapos jelenség a receptek jelentős hányadánál
3. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ami van otthon, ami érik éppen
4. Isteni finom
5. A hozzávalók egy része helyettesíthető egészséges(ebb) alapanyagokkal, én is szénhidrát csökkentett lisztből készítettem, az eredeti receptben szereplő cukor mennyiségét a felére vettem le, és legközelebb ki fogom próbálni eritrittel is.

Hozzávalók:

30 dkg rétesliszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
15 dkg cukor
4 nagy tojás
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kb. 50-70 deka tisztított, darabolt gyümölcs (meggy, cseresznye, sárgabarack, eper, ribizli, szilva, vagy bármi egyéb, akár vegyesen is)

Elkészítés:


A puha vajat keverőtálba tesszük a cukorral, és fehéredésig habosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt, végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is. Nagyobbacska tepsibe kanalazzuk a tésztát, rászórjuk a kiválasztott gyümölcsöt, kicsit bele is nyomkodjuk őket a masszába. A tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral (én kókuszvirág cukrot használtam, elképesztő ízt adott a sütinek, melegen ajánlom mindenkinek, de természetesen anélkül is el lehet készíteni), és bedugjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt megsütjük, de mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizze le, átsült-e a közepe is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése