2014. május 3., szombat

Csirkeburger


Oké, most már elmondom. Belevágtam egy diétába, South Beach diéta néven ismeretes, biztosan sokan hallottatok már róla. Az első szakaszban vagyok, ami egy 14 napos bevezető szakasz, a hatodik napja csinálom. Eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, pedig ez a szakasz elég kemény, gyakorlatilag csak annyi szénhidrátot engedélyez, amennyi a húsokban és zöldségekben van. Tilos a kenyér, a cukor, a tészta, a krumpli, a rizs, az alkohol és a gyümölcs is. A szabadon fogyasztható ételek között is van tiltás, nem lehet például csirkecombot enni, csak mellet. A zöldségek közül nem fogyasztható a répa, a cékla, a kukorica és az édesburgonya sem. 
Nos, ennek az életmódváltásnak a receptjeit találjátok mostanában a blogon, de szerintem például ezt a csirkeburgert bárki szívesen megeszi, legfeljebb eszik hozzá krumplit, zsemlét. Elkészítése mérhetetlenül egyszerű, és gyors is.

Hozzávalók 4 darabhoz:

30 dkg darált csirkemell
só, bors
őrölt koriander
egy kevés cayenne bors
egy kevés római kömény
petrezselyemzöld
egy kevés citromlé

Elkészítés:

A szokásos: összegyúrjuk a hozzávalókat, lapos pogácsákat formálunk belőle, és olívaolajon közepes lángon átsütjük a burgereket. A fűszerezéssel bátran lehet játszani, nekem a koriander-római kömény párosítás nagy kedvencem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése